Erfgo3D: de nieuwe tak van De Logi & Hoorne

De Logi & Hoorne heeft net een volwaardige nieuwe tak opgericht. Erfgo3D – zeg gerust Erfgoed & 3D – spitst zich toe op 3D-visualisatie en presentatie van archeologie en erfgoed.

Erfgo3D is één van de eerste bedrijven in Vlaanderen dat zich toespitst op het maken van 3D-modellen van archeologische objecten en erfgoedstukken. Erfgo3D werkt met hoogwaardige 3D-scans en fotogrammetrie om met een grote nauwkeurigheid tot een natuurgetrouwe weergave te komen. Maar het gaat ruimer dan dat: ook reconstructies behoren tot het gamma.

De thema's van archeologie en erfgoed mogen dan wel in het verleden liggen, met behulp van de meest moderne technieken worden vervlogen tijden terug tot leven gewekt. Erfgo3D biedt nieuwe mogelijkheden voor bewaring van objecten in depots en archieven, als een natuurgetrouwe digitale weergave of back-up. Zo worden alle collecties wereldwijd toegankelijk zowel voor wetenschappelijke studie als voor een breder publiek, en dankzij de 3D-printrevolutie zijn deze objecten zelfs reproduceerbaar.

Met een 3D-weergave of reproductie kunnen musea hun topstukken ook op een andere, interactieve manier presenteren, ter plaatse (ideaal bij een tijdelijke uitleen) of online. Voor de creatie van sfeervolle, maar historisch correcte reconstructietekeningen van archeologische sites en landschappen werkt Erfgo3D op projectmatige basis samen met illustrator Yannick De Smet.

Met de oprichting van Erfgo3D wil De Logi & Hoorne ons erfgoed toegankelijk maken voor iedereen.