Home

De Logi & Hoorne is een archeologisch project- en adviesbureau, opgericht in 2012 door Adelheid en Johan, twee archeologen met een grondige expertise en een bijzondere passie voor het verleden. Het bureau staat garant voor wetenschappelijk kwalitatief archeologisch onderzoek met aandacht voor de specifieke behoeftes van de klant. DL&H is als bedrijf erkend archeoloog.

De Logi & Hoorne stelt archeologienota's op (al dan niet met ingreep in de bodem), voert opgravingen uit, en verzorgt ook advisering over de globale aanpak van archeologie binnen een bouw- of ontwikkelingsproject, doet wetenschappelijke verwerking van de resultaten en presentatie aan het publiek. Projecten worden aangepakt op een pragmatische, efficiënte en integere manier. Ons werkingsgebied is Oost-Vlaanderen en het oosten van West-Vlaanderen, met de focus op het Meetjesland.

Nieuws

Aalter Oostmolenstraat op Erfgoeddag

Op zondag 23 april 2017 geeft Johan Hoorne een lezing in het kader van Erfgoeddag. Deze activiteit gaat door in het koetshuis van het Kasteel van Poeke om 15u, en kreeg als titel

Klein grafveld uit de metaaltijden en boerderijcomplex uit de Gallo-Romeinse periode in Bachte-Maria-Leerne

Vanaf november 2015 groef DL&H in Bachte-Maria-Leerne op. Op het 2 hectare groot terrein in de deelgemeente van Deinze komt een sociale woonverkaveling van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de Volkshaard.

Aan de slag op OCMW Merelbeke: Op zoek naar middeleeuwers of Romeinen

De komende jaren plant het OCMW Merelbeke grote veranderingen op haar terreinen. Er wordt een nieuw rusthuis gebouwd met 2 vleugels, 142 kamers, een dagverzorgingscentrum, aanleunflats, en een nieuw lokaal dienstencentrum. De grootschalige bouwwerken verstoren mogelijke archeologische resten.