Expertise

Erfgo3D is in Vlaanderen pionier op het vlak van 3D-modellen van archeologische objecten en erfgoedstukken. Wij werken met hoogwaardige 3D-scans en fotogrammetrie om tot een grote wetenschappelijke nauwkeurigheid en een natuurgetrouw beeld te komen.

De Logi & Hoorne heeft een passie voor het vertalen van archeologie en erfgoed naar het publiek. De presentatie van objecten en sites kan, afhankelijk van het beoogde doel en publiek, op verschillende manieren worden opgevat. Erfgo3D biedt kant-en-klare oplossingen voor vaste visualisaties in het museum, een meer hands-on ervaring van bezoekers of een virtuele tentoonstelling van objecten. Archeologisch correcte 2D- of 3D-reconstructies van volledige sites slepen de kijker mee het verleden in. Ook voor wetenschappelijke doeleinden bieden wij onze diensten aan. Zo leiden onze 3D-scans op een uiterst tijdsefficiënte en precieze manier tot wetenschappelijke tekeningen van volledige archeologische ensembles.

Concreet kunt u bij Erfgo3D terecht voor:
- hoogwaardige 3D-scans van objecten
- fotogrammetrie van objecten en grotere gehelen zoals archeologische profielen en sites
- 3D-visualisatie van moeilijk scanbare objecten (zoals doorzichtig glas, blinkende en sterk reflecterende oppervlakken)
- verschillende soorten publieksvisualisatie van objecten (al dan niet met bijhorende hardware)
- archeologische tekeningen
- reconstructietekeningen allerhande

We leveren maatwerk voor de klant, gebaseerd op hun specifieke doelstellingen en wensen. Samen met de opdrachtgever wordt een traject uitgedacht en het project uitgewerkt.