Home

Midden 2015 startte De Logi & Hoorne de nieuwe tak Erfgo3D - ofwel Erfgoed & 3D. Erfgo3D spitst zich toe op de visualisatie en presentatie van archeologie en erfgoed in ruime zin. De focus ligt op wetenschappelijk correcte 3D-modellen van objecten, verkregen door hoogwaardige 3D-scan of fotogrammetrie. Naast wetenschappelijke modellen bieden we ook historisch verantwoorde en sfeervolle reconstructies van sites en objecten aan. Zodat uw erfgoed tot ieders verbeelding spreekt.

Archeologie en erfgoed zijn dan wel op het verleden gericht, met de technieken van de toekomst brengen we de geschiedenis tot leven. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo bieden deze ontwikkelingen nieuwe opties voor de bewaring van objecten in depots als natuurgetrouwe en reproduceerbare back-up. Collecties worden via digitale weg wereldwijd toegankelijk voor wetenschappelijk onderzoek of presentatie aan het brede publiek. Ook de impact op de beleving van erfgoed is groot, met talloze aantrekkelijke mogelijkheden voor interactieve en virtuele presentaties.

Nieuws

DL&H zoekt een assistent aardkundige

DL&H is een archeologisch bedrijf uit Adegem dat bureaustudies, vooronderzoeken en opgravingen uitvoert in (het noordwesten van) Oost-Vlaanderen. Om het team structureel te versterken zoeken we een (assistent) aardkundige.

De Logi & Hoorne zoekt 2 junior archeologen

DL&H is een archeologisch bedrijf uit Adegem dat bureaustudies, vooronderzoeken en opgravingen uitvoert in (het noordwesten) van Oost-Vlaanderen. Het kleine, maar ervaren team zoekt versterking. Ben je pas afgestudeerd als archeoloog, studeer je af na dit academiejaar of heb je al wat werkervaring opgedaan, solliciteer dan nu.

Open Monumentendag: Archeologie in 3D

Op zondag 9 september 2018 is het Open Monumentendag in Vlaanderen en zet De Logi & Hoorne Erfgo3D net als op de Archeologiedagen zijn deuren open. Kom zelf ontdekken hoe 3D-scanning werkt en neem een kijkje in ons virtueel museum. Heb je een oud voorwerp liggen?

Laatste projecten

Experimentele archeologie: Romeinse oven

Op het Drongengoed in Aalter voerde Wim de Clercq voor de Universiteit Gent een archeologisch experiment uit. Er werd

Zegelstempel uit Damme

Deze zegelstempel werd gevonden door Patrick Bultinck in Damme en verscheen eerder al in een artikel van Ex Situ, het