Home

De Logi & Hoorne is een archeologisch project- en adviesbureau, opgericht in 2012 door Adelheid en Johan, twee archeologen met een grondige expertise en een bijzondere passie voor het verleden. Het bureau staat garant voor efficiënt en kwalitatief archeologisch onderzoek met aandacht voor de specifieke behoeftes van de klant. DL&H is als bedrijf erkend archeoloog.

De Logi & Hoorne stelt archeologienota's op (al dan niet met ingreep in de bodem), voert opgravingen uit, en verzorgt ook advisering over de globale aanpak van archeologie binnen een bouw- of ontwikkelingsproject, doet wetenschappelijke verwerking van de resultaten en presentatie aan het publiek. Projecten worden aangepakt op een pragmatische, efficiënte en integere manier. Ons werkingsgebied is Oost-Vlaanderen en het oosten van West-Vlaanderen, met de focus op het Meetjesland.

Nieuws

Archeologiedagen: bezoek de ijzertijdboerderij van Knesselare vanuit je luie zetel

Voor de derde editie van de Archeologiedagen gaat DL&H opnieuw deels digitaal. Door corona en de wateroverlast lukt een fysiek terreinbezoek niet, maar je kan vanuit je luie zetel ook op verkenning op de opgraving in Knesselare. Het team vond er onder andere een mooie gebouwplattegrond uit de vroege ijzertijd.