Nieuws

De Logi & Hoorne zoekt versterking van haar team

DL&H zoekt 2 junior archeologen die het team vanaf eind maart op een landelijke opgraving in Gent willen bijstaan. Ben je pas of bijna afgestudeerd als archeoloog of heb je al wat werkervaring opgedaan, solliciteer dan nu. Ervaring is niet vereist, enthousiasme is een belangrijke troef.

Archeologiedagen: bezoek de ijzertijdboerderij van Knesselare vanuit je luie zetel

Voor de derde editie van de Archeologiedagen gaat DL&H opnieuw deels digitaal. Door corona en de wateroverlast lukt een fysiek terreinbezoek niet, maar je kan vanuit je luie zetel ook op verkenning op de opgraving in Knesselare. Het team vond er onder andere een mooie gebouwplattegrond uit de vroege ijzertijd.

DL&H zoekt een assistent aardkundige

DL&H is een archeologisch bedrijf uit Adegem dat bureaustudies, vooronderzoeken en opgravingen uitvoert in (het noordwesten van) Oost-Vlaanderen. Om het team structureel te versterken zoeken we een (assistent) aardkundige.

De Logi & Hoorne zoekt 2 junior archeologen

DL&H is een archeologisch bedrijf uit Adegem dat bureaustudies, vooronderzoeken en opgravingen uitvoert in (het noordwesten) van Oost-Vlaanderen. Het kleine, maar ervaren team zoekt versterking. Ben je pas afgestudeerd als archeoloog, studeer je af na dit academiejaar of heb je al wat werkervaring opgedaan, solliciteer dan nu.

Op zoek naar het vroegmiddeleeuwse Gentbrugge

Komende weken zal een team van DL&H op zoek gaan naar een vroegmiddeleeuws gehucht in Gentbrugge. Aan Het Kamp bleek dat tijdens een proefsleuvenonderzoek eind 2018 een uitgestrekte areaal heel wat bewoningssporen uit de vermoedelijk 7de tot 9de eeuw bevatte. Vandaar dat voor de realisering van de cohousing Gecco eerst een opgraving moet worden uitgevoerd.

De Logi & Hoorne zoekt junior archeoloog

De Logi & Hoorne staat sinds 2012 in voor archeologisch onderzoek - zowel op het bureau als in het veld - en de presentatie van archeologische resultaten op publieksgerichte of meer wetenschappelijke manier. DL&H zoekt momenteel een junior archeoloog (m/v/x) als versterking voor het team.

Open Monumentendag: Archeologie in 3D

Op zondag 9 september 2018 is het Open Monumentendag in Vlaanderen en zet De Logi & Hoorne Erfgo3D net als op de Archeologiedagen zijn deuren open. Kom zelf ontdekken hoe 3D-scanning werkt en neem een kijkje in ons virtueel museum. Heb je een oud voorwerp liggen?

Archeologiedagen: Archeologie in 3D

Op 1 en 2 juni zijn het voor het eerst Archeologiedagen in gans Vlaanderen! DL&H kon uiteraard niet achterblijven en zet de 3D-tak op de kaart. Altijd al willen weten hoe je aan de hand van 3D-scanning archeologische objecten tot leven kan brengen? Wil je graag deze virtuele wereld verkennen?

Vroegmiddeleeuwse boomstamwaterput in Merelbeke

In Merelbeke voerden de archeologen van De Logi & Hoorne de afgelopen weken in opdracht van het OCMW Merelbeke een kleine opgraving uit naar aanleiding van de aanleg van een nieuw lokaal dienstencentrum. Op het aangrenzende terrein werd in 2001-2003 al een middeleeuwse nederzetting en vroegmiddeleeuws grafveld opgegraven.

Aalter Oostmolenstraat op Erfgoeddag

Op zondag 23 april 2017 geeft Johan Hoorne een lezing in het kader van Erfgoeddag. Deze activiteit gaat door in het koetshuis van het Kasteel van Poeke om 15u, en kreeg als titel

Klein grafveld uit de metaaltijden en boerderijcomplex uit de Gallo-Romeinse periode in Bachte-Maria-Leerne

Vanaf november 2015 groef DL&H in Bachte-Maria-Leerne op. Op het 2 hectare groot terrein in de deelgemeente van Deinze komt een sociale woonverkaveling van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de Volkshaard.

Aan de slag op OCMW Merelbeke: Op zoek naar middeleeuwers of Romeinen

De komende jaren plant het OCMW Merelbeke grote veranderingen op haar terreinen. Er wordt een nieuw rusthuis gebouwd met 2 vleugels, 142 kamers, een dagverzorgingscentrum, aanleunflats, en een nieuw lokaal dienstencentrum. De grootschalige bouwwerken verstoren mogelijke archeologische resten.

Opgraving Aalter afgerond: Middeleeuwse boeren en huizen uit de ijzertijd

Van midden juni tot begin augustus waren de archeologen van De Logi & Hoorne  druk bezig met een opgraving vlak voor het station in Aalter, in opdracht van drie projectontwikkelaars: bouwpromotor Saelens, M-Project en DCB.

Opgraving Aalter begonnen

Komende zomer zijn onze archeologen terug aan de slag in Aalter. Vlakbij het station graven ze naar de restanten van boerderijen uit de ijzertijd (tussen 2800 en 2000 jaar geleden) en middeleeuwen (tussen 1100 en 800 jaar geleden).

Eerste luik opgraving The Loop afgerond: Romeinse boerderijen en een middeleeuws dorpje

Sinds eind vorige week is het eerste luik van het grootste archeologische onderzoek op The Loop afgerond. Tussen september 2014 en januari 2015 vonden de archeologen niet alleen het middeleeuwse Maalte terug, maar ook nog eens vijf Romeinse boerderijen.

Bezoek de opgraving op The Loop

Afgelopen week startte DL&H met de werkzaamheden op de middeleeuwse nederzetting uit de 10de tot 12de eeuw. Talrijke grondverkleuringen laten de archeologen toe het kleine gehucht, de voorloper van Maalte, te reconstrueren.

Opgraving The Loop gestart

Donderdag 7 augustus startten de archeologen van DL&H op de terreinen van The Loop een nieuwe opgraving. Dit wordt het grootste onderzoek tot nu toe op de belangrijke site. Volg het op deze website en via de facebookpagina.

Welkom op de nieuwe website van De Logi & Hoorne

Naar aanleiding van ons tweejarig bestaan trakteerden we onszelf op een nieuwe website. Eeuwenaert ontwierp voor ons een mooie en overzichtelijke webstek boordevol informatie.

DL&H-opgraving in Ex situ

De opgraving van vorige zomer voor Ikea prijkt met een mooie fotoreportage in Ex situ - tijdschrift voor Vlaamse archeologie.