Bezoek de opgraving op The Loop

Afgelopen week startte DL&H met de werkzaamheden op de middeleeuwse nederzetting uit de 10de tot 12de eeuw. Talrijke grondverkleuringen laten de archeologen toe het kleine gehucht, de voorloper van Maalte, te reconstrueren. Om omwonenden en geïnteresseerden de kans te geven de archeologen aan het werk te zien op het terrein, kunnen zij op woensdag 24 en vrijdag 26 september de site bezoeken met een archeoloog als gids.

Heb je al altijd willen weten hoe een archeoloog in Vlaanderen werkt? Of ben je benieuwd wat voor schatten er zo al gevonden worden? Ben je gefascineerd door geschiedenis? Of wil je gewoon wel eens weten wat al die activiteit op het terrein inhoudt? Dan is dit je kans. Bezoek de opgraving, en ontdek het middeleeuwse Maalte met de archeologen!

Wil je al een voorsmaakje of wil je de vorderingen en de verhalen volgen? Surf dan naar de facebookpagina of klik door naar project.

 

Praktische informatie

open sleufdagen op:

  • woensdag 24 september om 14u, 15u en 16u
  • vrijdag 26 september om 16u, 17u en 18u

verzamelen bij de werfingang tegenover de drie groene werfketen, ten zuidoosten van de tramhalte op The Loop (zie plannetje)

draag gepast schoeisel, afhankelijk van het weer

 

Meer informatie

info@archeotheloop.be

Scholen of klassen kunnen op afspraak van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 september een bezoek brengen: mail naar bovenstaand adres

zie ook ons persbericht